Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Караш докато имаш кураж, като ти свърши сменяш. Аз смених на над 100к и като ги гледам могат да изкарат още толкова. Като нови са.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Аз досега можеби съм имал накакъв кураж
      Ама като видях в какво състояние са ми свалените части ,се понаплаших
      Колата ми трябва всеки ден и е хубаво да и се преглежда от вр.на време състоянието
      Тя е като жената
      Алфа 147 jtd
      115 k.s.
      2002 год

Comment

• Първоначално публикувано от Simeon_123 Покажи съобщение
        Аз досега можеби съм имал накакъв кураж
        Ама като видях в какво състояние са ми свалените части ,се понаплаших
        Колата ми трябва всеки ден и е хубаво да и се преглежда от вр.на време състоянието
        Тя е като жената
        Разбира се. След петата година превъртах и оглеждах ремъка веднъж годишно. Ремъкът е здрав, теудно се къса сам. Късат го повредени ролки или помпа. По ремъка са опасни надлъжните пукнатини.

Comment

• Точно ,пукнатини имах на стария ремък ,лошото беше че нямаше надпис ,и ме навежда на мисълта че не си знае годините и километрите
          На обтяжната ролка имаше щемпъл корея,останалите като помпа и ролка ,нищо не пишеше
          Е ,аз моя скоро няма да го преглеждам,рано му е,къде са 30-40к
          Сега идва ред на подгревните свещи,макар че незнам дали има някаква полза от тях
          Лампата ми за подгрев на 3-та секунда изгасва и колата винаги пали от раз,зимата също е така
          Алфа 147 jtd
          115 k.s.
          2002 год

Comment

• Ролките обикновено почват да шумят когато им дойде време за смяна. Рядко блокират изведнъж.

А водна помпа не сменям докато не се разтече. Щото не се знае какъв ментак ще ти пробутат. Много случаи съм виждал и чувал, когато някой е сменил помпа и новата протича още в първите няколко месеца.
            Затова щом нещо работи не го пипаме.
            156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от Simeon_123 Покажи съобщение
              Точно ,пукнатини имах на стария ремък ,лошото беше че нямаше надпис ,и ме навежда на мисълта че не си знае годините и километрите
              На обтяжната ролка имаше щемпъл корея,останалите като помпа и ролка ,нищо не пишеше
              Е ,аз моя скоро няма да го преглеждам,рано му е,къде са 30-40к
              Сега идва ред на подгревните свещи,макар че незнам дали има някаква полза от тях
              Лампата ми за подгрев на 3-та секунда изгасва и колата винаги пали от раз,зимата също е така
              Ако свещите работят не ги сменяй. Аз карах 7 години бвз нито една работеща свещ, все не намирах време за смяна.

Comment

• Айде и аз обратно в темата

От къде да си намеря жило за шофьорската седалка. Колата е двуврата и шоф. седалка не иска да пада напред, защото жилото е скъсано
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                  А водна помпа не сменям докато не се разтече. Щото не се знае какъв ментак ще ти пробутат. Много случаи съм виждал и чувал, когато някой е сменил помпа и новата протича още в първите няколко месеца.
                  Затова щом нещо работи не го пипаме.
                  Ти ако знаеш, аз какъв го брах, дето водна помпа на 1г. и 15к км се разтече на кръстовище. Докато я закарах 2км до сервиза(на мой риск) ангренажа беше намокрен яко и наполовина излязъл от зъбите на разпределителните валове. Добре, че го видях като спрях, че щях пак да я паля. Цяло чудо, че не изкочи целия. Та в сервиза я добутахме да чака на мястото си.
                  Та не е много коректно да се дават такива идей. Представи си пък да закъсаш на 100км от някой сервиз. Само пътната помощ ще ти е колкото читава водна помпа.
                  Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Не съм се замислял, че на спарка е на такова място, дето мокри ангренажа.

Иначе аз съм се прибирал от 200 километра с течаща водна помпа.
                    На всяка бензиностанция пълня вода и си се прибрах без проблеми и прегрявания. Усетя ли че парното почва да духа студено - спирам и доливам. Поне едни 60-70 литра вода прекарах през мотора - отлична промивка

Помпата дето се разтече беше "само" на 14 години и много километри

Затова мнението ми е, че ако човек уцели свестна помпа и му изкара 2-3 години, значи най-вероятно няма проблем да изкара още 2-3 (или 10).
                    А ако почне да редува ментаци, може да ги си сменя всяка година или през няколко месеца...
                    156 2.0TS

Comment

• Освен че ще потече водната помпа ,има ли вероятност да се счупят лагерите
                      Моята не течеше но имаше голям луфт
                      А колата само с антифриз се кара
                      Алфа 147 jtd
                      115 k.s.
                      2002 год

Comment

• Големият луфт не вещае нищо добро. Смени я и толкова. Тези 60 лв. вероятно ще ти спестят бая главоболия.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Сменена е вече
                          Питах само информация
                          Алфа 147 jtd
                          115 k.s.
                          2002 год

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                            Айде и аз обратно в темата

От къде да си намеря жило за шофьорската седалка. Колата е двуврата и шоф. седалка не иска да пада напред, защото жилото е скъсано
                            Честито
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                              Айде и аз обратно в темата

На бул. Цар Борис -3, след обръщалото на трамвай номер 5 в дясно.....там може и да ти го монтират, ако те затруднява....
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                                Караш докато имаш кураж, като ти свърши сменяш. Аз смених на над 100к и като ги гледам могат да изкарат още толкова. Като нови са.
                                относно куража:
                                аз моята я взех преди 4 г,не беше обслужвана,и до ден днешен не съм я обслужил имам 60к км.Голям куражлия съм,а?
                                Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                                Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Working...
                                X